Vivacom празнува 10 години Операция „Жълти стотинки“

30.06.2023 | Новини

Vivacom отбеляза десетото издание на Операция „Жълти стотинки“ – най-дългосрочната дарителска инициатива на телекома, която подкрепя социални каузи за деца и младежи, съобщиха от компанията. Телекомът събра 43 221 лева и дарява допълнителни 10 000 лева по повод юбилея на инициативата. Така общата сума от над 53 000 лева ще бъде дарена на Олимпийските отбори по природни науки за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и млади физици в международни състезания.

„Инвестицията в олимпийските състезатели по природни науки е инвестиция в младите хора, които в идните години ще бъдат двигател на иновациите и на научните постижения на страната ни. Българските ученици всяка година печелят медали в конкуренция със стотици от най-добрите гимназисти в света. Само за 2022 г. нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните световни състезания и това е не само повод за гордост, но и показател за потенциала на следващото поколение таланти. Тази година им предстоят още силни състезания, където вярваме, че ще спечелят още много медали. Благодарим на Vivacom и Операция „Жълти стотинки“ за тази изключителна подкрепа“, сподели Вълкан Горанов, изпълнителен директор на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

„Благодаря на всички партньори, посланици и дарители в Операция „Жълти стотинки“, които я подкрепиха от създаването й до днес. За десетте издания на инициативата заедно събрахме и дарихме над 790 000 лева, с които подпомогнахме социално значими каузи за деца и младежи. Операция „Жълти стотинки“ е пример за това как обединени в своите усилия компании, медии и общество, могат да правят изключителни неща и да променят живота на деца в неравностойно положение към по-добро или да подкрепят младите хора в разгръщането на техните таланти. Дарителството е устойчива традиция във Vivacom и отразява нашата цел да бъдем социално отговорна компания, която помага за развитието на общностите и регионите – за период от 12 години телекомът e дарил близо 5,6 милиона лева за различни каузи и инициативи“, каза на церемонията Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

През десетте издания на Операция „Жълти стотинки“ от 2010 г. досега са подкрепени 5 каузи: Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм; изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета – проект на фондация „Надежда за малките“; Изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, напуснали домовете за сираци – проект на Фондация за социална промяна и включване; подпомагане на функционирането на „Център за Надежда“ за деца с множествени увреждания в София – проект на фондация „I can too“; подготовка на олимпийските отбори по природни науки и участието им в международни състезания – проект на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

В десетото издание на Операция „Жълти стотинки“ средствата се събираха чрез дарения в специално обозначени касички в магазините на Vivacom и в обектите на над 50 партньора в цялата страна, чрез дарения през DMS номер или в дарителска сметка на сдружението.

Целта на инициативата е да обедини бизнеса, медиите и обществото около социално значими каузи, които имат нужда от финансова подкрепа, така че да наберат популярност и да станат самостоятелни и разпознаваеми, за да продължат да се развиват устойчиво в бъдеще, уточняват от телекома.

#ЧленовеНаБДФ