УС на БДФ

Съставът на Управителния съвет се избира от Общото събрание на БДФ.

Изключително благодарни сме на членовете на УС на БДФ, които със своята експертност допринасят за постигане целите на Форума и развитието на организацията.

Настоящият състав на Борда е избран на 27 май 2021 г. и е с мандат от 3 години.

Председател на УС на БДФ

Цецка Караджова

Цецка Караджова завършва специалност “Английска филология” в СУ „Св. Св. Климент Охридски“. Специализира бизнес мениджмънт във Великобритания.

Тя е основател и директор бизнес развитие на преводаческа агенция  „Интерланг“, основател на „Ивент Дизайн“ – фирма за планиране, организация и управление на събития. Председател е на Управителния съвет  на Мрежата на жените професионалисти – София (PWN Sofia), част от PWN Global.

През 2006 г.  е отличена с наградата „Златно перо“ за принос към българската култура, а през 2013 г. получава наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“ като признание за всеотдайната си работа за осъществяване на каузата за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения в България. Дългогодишен активен дарител, съучредител на Фондация „Светът на Мария“, съучредител и член на Настоятелството на фондация „Бъди с приятел – България“.

Членове на УС на БДФ

Алексей Христов, Американска фондация за България

Магистър по богословие от СУ „Свети Климент Охридски“ и гост изследовател по темите „Гржданско общество и нестопански организации“, „Нестопанският сектор в САЩ и по света“ и „Публични политики“ към Университета „Джоржтаун“, Вашингтон.

Управител е на „Американска фондация за България – клон България. Преди това – редактор в списание „Демократически преглед“ и водещ в „Дарик Радио”. Основател и председател на Управителния съвет на „Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки“.

Диляна Стоянова, УниКредит Булбанк

Старши мениджър „Спонсорства и събития“ на УниКредит Булбанк. Интересите ѝ са в областта на управленията на събития, брандинг, комуникации, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие.

В рамките на УниКредит е работила по много местни и международни проекти: конвенции на дирекциите на банката, доброволческа програма, културни събития, спортни състезания, спонсорски инициативи, европейска обиколка на Купата на УЕФА Шампионска лига. Диляна е директор на галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио, където се организират целогодишно изложби на млади артисти.

Елица Георгиева, Лидл България

От 2016 г. отговоря за Корпоративните комуникации на Лидл България. Има над 14 години опит в областта на комуникациите и връзките с обществеността, работила е в ПР агенции и във водещи международни компании в България (Майкрософт България, Кока-Кола България, Нова Телевизия).

За Лидл България БДФ е доверен партньор с много сериозна експертиза в неправителствения сектор и ключови социални теми и проблеми. Компанията и нейният екип оценяват високо партньорството и възможността да бъдат част от Форума с оглед развитието на социално отговорна политика и ключови CSR проекти, свързани с НПО.

Захарина Вецева, TELUS International Bulgaria

Директор “Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност” в TELUS International Bulgaria. Отговаря за комуникационната и рекламна стратегия, както и за социално-отговорната политика на компанията, която има над 3500 служители в София и Пловдив.

През последните 6 години като част от екипа на TELUS International Bulgaria e провеждала редица доброволчески активности в различни направления с общо над 5000 участници. Отговорна е и за дейностите на фондация “Обществен борд на TELUS International в България”, която всяка година финансира проекти на неправителствени организации в сферите на околна среда, здравеопазване и образование. Има над 13 години опит в областта на комуникациите и журналистиката.

Йоана Маринова, фондация „Лъчезар Цоцорков“

От 2020 г. Йоана Маринова е директор на фондация „Лъчезар Цоцорков“. Тя завършва с отличие “Международни отношения и икономика” в университета на Торонто с пълна стипендия. След дипломирането си работи за Wellington Management, водеща частна фирма за управление на инвестиции. Впоследствие завършва програма за мениджмънт към Harvard Business School през 2018 г. и магистърска програма по бизнес администрация в Американския университет в България.

Работата на Йоана е носител на многобройни награди, включително Всеобщия форум на културите в Испания, от Организацията на обединените нации, наградата на Харвард за отлични постижения в областта на журналистиката и образованието и награда от щата Масачузетс за постижения в работата с младежи в неравностойно положение. През 2020 г. Йоана Маринова води първия отбор от Източна Европа, който е приет да се състезава в престижния конкурс за социални предприятия на Рокфелер, където печели наградата въз основа на проект, който подкрепя финансовото включване на ромските предприемачи чрез микрофинансираща институция в България.

Йоана е заместник-председател на УС в Коалиция за медийна грамотност. В свободното си време подкрепя многобройни каузи и участва активно в местни инициативи.

Стойко Петков – Фондация “Благотворител”

Стойко Петков има завършено инженерно образование – магистърска степен по „Компютърни системи и технологии“ от Технически университет – София, както и магистратура – Международни икономически отношения. Продължава специализацията си с успешно завършен едногодишен курс по „Банки и финанси“ към The London Institute of Banking & Finance, Лондон.

Мажоритарен собственик и участва в управлението на Енко Вендинг ООД (Baristocoffee.com) и Кафина ПРО ООД (Kafina.bg). Петков е инициатор, основател и основен спонсор на Фондация „Благотворител” – фондацията работи по образователни проекти за подпомагане на хора в неравностойно социално положение, професионалната квалификация и интегриране на деца, лишени от родителски грижи.