УС на БДФ

Съставът на Управителния съвет се избира от Общото събрание на БДФ.

Изключително благодарни сме на членовете на УС на БДФ, които със своята експертност допринасят за постигане целите на Форума и развитието на организацията.

Настоящият състав на Борда е избран на 27 май 2021 г. и е с мандат от 3 години.

Председател на УС на БДФ

Цецка Караджова

Цецка Караджова е основател на преводаческа агенция „Интерланг“ и фирмата за организация на събития “Ивент Дизайн“, председател на Управителния съвет на Българския дарителски форум, член на борда на Eulogia, европейски консорциум на водещи преводачески агенции.

През 2005 г. е отличена с наградата „Златно перо“ за принос към българската култура, а през 2013 получава наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“ като признание за всеотдайната си работа за осъществяване на каузата за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения в България.

През 2021 г. печели наградата на Forbes DNA of Success Forum and Awards в категория „Социално предприемачество“.

Дългогодишен активен дарител, съучредител на Фондация „Светът на Мария“. Завършила е английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализира „Управление и развитие на бизнеса” във Великобритания. Майка на три дъщери.

Членове на УС на БДФ

Алексей Христов, Американска фондация за България

Магистър по богословие от СУ „Свети Климент Охридски“ и гост изследовател по темите „Гржданско общество и нестопански организации“, „Нестопанският сектор в САЩ и по света“ и „Публични политики“ към Университета „Джоржтаун“, Вашингтон.

Управител е на „Американска фондация за България – клон България. Преди това – редактор в списание „Демократически преглед“ и водещ в „Дарик Радио”. Основател и председател на Управителния съвет на „Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки“.

Аделина Пеева, УниКредит Булбанк

Мениджър „Спонсорства и събития“ на УниКредит Булбанк

Работата и интересите й са свързани с управленията на събития, комуникации, ESG и корпоративна култура. В рамките на УниКредит е ръководила различни локални и международни проекти: конвенции на дирекциите на банката, бизнес и културни събития, спонсорски инициативи, ESG проекти, спортни състезания, европейска обиколка на Купата на УЕФА Шампионска лига.  Аделина отговаря за управлението на международните проекти на УниКредит: Teach for all, Gift Matching Program и Call for Europe за България.

Завършила е „Връзки с обществеността“ и „Рекламен мениджмънт“ в Нов Български Университет и „Вътрешно-политическа журналистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Захарина Вецева, TELUS International Bulgaria

Директор “Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност” в TELUS International Bulgaria. Отговаря за комуникационната и рекламна стратегия, както и за социално-отговорната политика на компанията, която има над 3500 служители в София и Пловдив.

През последните 6 години като част от екипа на TELUS International Bulgaria e провеждала редица доброволчески активности в различни направления с общо над 5000 участници. Отговорна е и за дейностите на фондация “Обществен борд на TELUS International в България”, която всяка година финансира проекти на неправителствени организации в сферите на околна среда, здравеопазване и образование. Има над 13 години опит в областта на комуникациите и журналистиката.

Йоана Маринова, фондация „Лъчезар Цоцорков“

От 2020 г. Йоана Маринова е директор на фондация „Лъчезар Цоцорков“. Тя завършва “Международни отношения и икономика” в университета на Торонто с пълна стипендия. След дипломирането си работи за Wellington Management, водеща частна фирма за управление на инвестиции. Впоследствие завършва програма за мениджмънт към Harvard Business School през 2018 г. и магистърска програма по бизнес администрация в Американския университет в България.

Йоана е заместник-председател на УС в Коалиция за медийна грамотност. В свободното си време подкрепя многобройни каузи и участва активно в местни инициативи.

Стойко Петков – Фондация “Благотворител”

Стойко Петков има завършено инженерно образование – магистърска степен по „Компютърни системи и технологии“ от Технически университет – София, както и магистратура – Международни икономически отношения. Продължава специализацията си с успешно завършен едногодишен курс по „Банки и финанси“ към The London Institute of Banking & Finance, Лондон.

Мажоритарен собственик и участва в управлението на Енко Вендинг ООД (Baristocoffee.com) и Кафина ПРО ООД (Kafina.bg). Петков е инициатор, основател и основен спонсор на Фондация „Благотворител” – фондацията работи по образователни проекти за подпомагане на хора в неравностойно социално положение, професионалната квалификация и интегриране на деца, лишени от родителски грижи.

Христо Бояджиев, Лидл България

Старши консултант – асистент на изпълнителния директор на „Лидл България“.

Христо е дипломиран юрист от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2011 г. завършва магистърска програма по международно и европейско право в университета в Амстердам, а година по-късно следдипломна специализация по право на конкуренцията на ЕС в King’s College, Лондон.

Повече от 8 години е част от екипа на „Лидл България“, като преди това има опит като адвокат-консултант в две водещи правни кантори в страната, както и 2 години в сферата на енергетиката.