Vivacom дари интерактивно оборудване на математическата гимназия

24.01.2023 | Новини

Vivacom дари оборудване за интерактивно обучение на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ), което да подпомогне модернизирането на процеса по подготовка на бъдещите таланти на България в областта на математиката, информатиката и високите технологии. Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, и бивш възпитаник на СМГ, връчи дарение на обща стойност от над 20 хиляди лева, което включва последно поколение интерактивни дъски за дигитални класни стаи. Оборудването вече е доставено и веднага ще бъде инсталирано в зали за обучения по компютърно моделиране и химия и опазване на околната среда. До края на учебната година над 700 ученици на гимназията ще имат възможност да надградят знанията си, посредством най-новите интерактивни техники за обучения и презентиране.

„Математиката, информационните технологии и изкуственият интелект са топ приоритети в образованието в световен мащаб, а обучението в България в тези сфери е на изключително високо ниво. Учениците не просто печелят световни награди, но в тяхно лице ние трябва да виждаме следващото поколение специалисти, което уверено ще води дигитализацията на обществото и процесите в страната“, сподели г-н Андреев и допълни: „Потенциалът на талантите на България в областта на точните науки и информационните технологии е голям, но всички ние трябва да ги подкрепяме по пътя им на развитие, за да могат да достигнат върховите си постижения именно тук, в България. Виртуализацията, облачните технологии, интерактивните методи са част от корпоративното ДНК на Vivacom и затова подкрепата ни за СМГ е напълно естествено продължение на стратегията на компанията за развитие за младите таланти и трансформацията на образованието в България.“

Дарението включва 3 интерактивни дисплея Prestigio Multiboard, 86-инчови с 4К резолюция и специални светлинни сензори, които заедно с високата яркост и контраст на дисплея позволяват използването на дъските дори при ярка слънчева светлина. Сензорните екрани на устройствата са най-добрите в своя клас и поддържат 20 точки за докосване и 10 точки за едновременно писане, включително функция, която позволява на потребителите да пишат в два различни цвята едновременно. Високотехнологичното оборудване осигурява възможност за организиране на по-ефективен учебен процес, работа в екипи по различни проекти, подпомага изучаването на нови езици за програмиране, математически теории, а защо не и за създаване на нови подходи към изграждане на Метавселената.

„Благодарим на г-н Андреев и на Vivacom за подкрепата. Искрено вярвам, че тясното сътрудничество между бизнеса и образователните институции е ключово за осигуряването на съвременна образователна среда и за внедряването на иновации в образователния процес. Надявам се примерът на Vivacom да бъде последван и от други фирми и компании, за да може българското училище да бъде още по-привлекателно за будните и любознателни млади умове. Така ще можем още по-успешно да подпомагаме нашите талантливи ученици да разгърнат своя потенциал и ще им осигурим възможност да се съревновават при равни условия със своите връстници от най-развитите държави по света. Благодарение на Vivacom сме още една стъпка по-напред в процеса на модернизация на учебния процес в СМГ“, сподели д-р Антоан Тонев, директор на Софийската математическа гимназия.

#ЧленовеНаБДФ