Служители на Пощенска банка доброволстваха по повод Деня на Земята

25.04.2023 | Новини

Екипът на Пощенска банка засади над 2000 фиданки в Международния ден на Земята – 22 април – по време на мащабната инициатива „Новата гора на София – 2“. Над 100 доброволци от финансовата институция отдадоха време, труд и усилия за залесяването на нови горски масиви в крайградските райони на София, в землището на с. Негован. Пощенска банка се включва за втора поредна година в проекта, като част от цялостната ѝ вътрешна програма за опазване на околната среда „Зелени заедно с Пощенска банка“ и в унисон с дългогодишната устойчива политика на компанията. Под мотото „Подай ръка на Новата гора на София“ през миналата година екипът на институцията засади над 1000 дръвчета на определения за целта терен.

„Всяка социалноотговорна инициатива, в която екипът на Пощенска банка доброволства, е много важна за нас, защото тя символизира постоянните ни усилия да изграждаме нов тип мислене и отношение към околната среда и опазването на природните ресурси. Участието ни за втора поредна година в „Новата гора на София – 2“ сега е още по-специално, тъй като го реализирахме в Международния ден на Земята, като успяхме да засадим рекорден брой фиданки, благодарение на отборния дух и съвместните усилия на нашия сплотен екип. Мотивирани от общите ни ценности и визия за по-зелено бъдеще заедно се стремим към устойчиво развитие и по-природосъобразно поведение за благополучието на цялото общество“, коментират от Пощенска банка.

ден на земята

Многопластовата политика за корпоративна социална отговорност на Пощенска банка включва редица значими проекти в областта на образованието, предприемачеството, опазването на околната среда, спорта и корпоративното дарителство. Едно от основните направления в нея са зелените инициативи, защото грижата за околната среда има специално място за институцията. Тя е част от бизнес модела ѝ и е сред водещите приоритети за мениджмънта. Сред най-мащабните от тях са „Зелени истории на открито“, в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната инициатива „Герои в зелено“, която насърчава екологично отговорно поведение сред екипа на банката, заедно с проекта „Зелена класна стая“, който представлява изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата, реализиран в партньорство с Mastercard и Природен парк „Витоша“.

Целенасочените действия на Пощенска банка в областта на опазването на околната среда многократно биват отличавани в различни конкурси за устойчиви инициативи и КСО програми. В годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“ на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review за 2022 г. финансовата институция спечели отличието „Зелена планета“ с проекта си „Зелена класна стая“ в партньорство с Mastercard. По време на 12-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България“ на b2b Media през 2022 г. Пощенска банка бе удостоена с две златни отличия в категориите „Зелена образователна инициатива“ и „Зелена идея“.

#ЧленовеНаБДФ