559 000 лв. са дарени по ведомост с фондация BCause през 2022 г.

15.02.2023 | Новини

Всяка година Фондация BCause посвещава февруари – месеца на любовта, на дарителите по ведомост. Това са хората, които дори с малки дарения подаряват на нестопанските организации спокойствие и възможност да планират дългосрочно своите обичайни дейности.

Дарителството, направено директно от заплатата, може да изглежда невидимо, но то е всеки месец, идва от много хора и така формира над половин милион лева всяка година.

През 2022 година служителите на 55 фирми, които имат договор с Фондация BCause, са дарили от работното си място общо 559 413 лева. Техните дарителски желания са разнообразни и са насочени към общо 60 НПО и 7 фонда на Фондация BCause, които от своя страна финансират организации на конкурсен принцип. Дванадесет компании – партньори на Фондация BCause, поддържат свои фирмени фондове – най-често в полза на местни хора и организации в районите, където оперират. Същото прави и Община Троян.

А1

Тази година, едни от дългогодишните дарители – служителите в А1, празнуват 20 години дарителство по ведомост. За това време стотици колеги от най-различни направления в компанията припознаха важността на редовното дарителство от работното място. И към момента те даряват ежемесечно за повече от 10 каузи в различни сфери. Според компанията, успехът на вътрешната им програма „Посланици на доброто“ се дължи на силната връзка на дарителите с каузите, на които много от тях са се превърнали в посланици и неформално разпространяват мисиите на организациите, които са избрали да подкрепят. И така, благодарение на лесния начин за дарение директно от заплатата, на смислените каузи, зад които застава екипа им, и на активната комуникация, даваща прозрачност за постигнатото със събраните средства, обратната връзка е все по-удовлетворяваща, дарителите се увеличават всеки месец, а целите на компанията стават все по-амбициозни.

Кратко видео показва каква е идеята на дарителството по ведомост и как можете да го приложите във вашата компания:

Повече за програмата за дарителство по ведомост можете да научите на сайта на фондацията.

#ЧленовеНаБДФ