BCause ни кани да празнуваме #ЩедриятВторник

04.11.2022 | Новини

Фондация BCause – официален партньор за България на глобалното движение #ЩедриятВторник, подкрепя български организации, фирми, граждани и медии да отбележат този специален ден.

В повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който милиони хора даряват и стотици хиляди организации се свързват с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които носи тя в живота на хората и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат повече дарения от обичайно,а организациите ще отворят вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата си и постигнатите резултатите.

#ЩедриятВторник през 2022 в България

У нас ще отбележим #ЩедриятВторник за пети път – с едномесечна дарителска онлайн кампания в Платформата.бг, DMS 17777 и не само! 12 организации са подкрепени с участието им в Акселератор за набиране на средства, част от #ЩедриятВторник, който BCause организира отново за тях и ще ги подпомогне с обучение, индивидуален ментор и комуникация.

Слоганът на кампанията е „Дари за кауза, която ти е на сърце!“

Тази година видеоклипът на #ЩедриятВторник е направен изцяло с кадри от работата на български организации: Фондация “Живот със синдром на Даун”, Фондация “Четири лапи”, “Българско дружество за защита на птиците”, Фондация “П.У.Л.С.” , Сдружение “Самаряни”, Център “Амалипе”, Фондация “Карин дом”, Фондация „Музикартисимо“ и снимки на доброволци, подарени ни от Тихомира Методиева – Тихича.

Подробна информация за идеи, насоки и предложения за отбелязване на #ЩедриятВторник ще бъдат качвани на сайта на фондацията тук: http://givingtuesday.bcause.bg.

Всеки може да се включи в #ЩедриятВторник!

Подкрепете организации с добри каузи – изберете от www.dmsbg.com и www.platformata.bg.
Споделете с приятелите си в социалните мрежи своя доброволческа и дарителска инициатива и сложете хаштаг #ЩедриятВторник
Проявете въображение! Бъдете щедри на 29 ноември – с дарение, с доброволчество, с подадена ръка и добра дума.
Питайте Фондация BCause – за всяко дарителско желание има предложение!

Виж повече за сайта на фондацията.

#ЧленовеНаБДФ