„Избери, за да помогнеш“ търси добрите каузи и проекти за 2024 г.

17.07.2024 | Новини

От 15 юли до 15 август неправителствени организации, фондации, институции и граждани ще могат да кандидатстват със свои проекти в дарителската кампания на ОББ „Избери, за да помогнеш“. Формата за кандидатстване е достъпна на сайта на банката на адрес https://www.ubb.bg/izberi.

За 2024 г., банката е определила две приоритетни теми – „Здравеопазване“ и „Социални дейности“, като ще приема и разглежда предложения и в другите две обичайни сфери „Култура и образование“ и „Опазване на околната среда“. ОББ търси проекти, които носят устойчиво решение на значими каузи и проблеми в тези сфери. Допълнителен бонус при оценяването и избора ще получат онези проекти, които предвиждат доброволен труд при осъществяването им.

„За мен е истинско удоволствие да анонсирам поредното издание на кампанията „Избери, за да помогнеш“ на ОББ. Вярвам, че с тазгодишното издание на кампанията ще поставим нови стандарти в доброволчеството и ще ангажираме много повече хора и ресурси в решаването на истински значими каузи.“, сподели Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ за старта на кампанията.

Набирането на проекти ще продължи един месец от 15 юли до 15 август. След тази дата, всички постъпили предложения ще бъдат разгледани и от тях ще бъдат избрани онези, които ще участват в същинската фаза на даряване.

Специфичното за програмата „Избери, за да помогнеш“ е, че ОББ ще подкрепи дарителството сред своите служители, като ще добави сумата от 100 лв. за дарилите 10 лв. и повече по проект; 50 лв., за дарилите от 5 до 9,99 лв. по проект 20 лв. за дарилите от 1 до 4,99 лв. по проект.