Стартира десетото юбилейно издание на ПРОМЯНАТА

13.06.2023 | Новини

На 1 юни стартира десетото юбилейно издание на ПРОМЯНАТА – социалноотговорна инициатива, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България и Нова Броудкастинг Груп.

От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на 134 организации да подобрят начина на живот и развитие на повече от 360 000 деца и младежи в цялата страна. През 2023 г. инициативата ще отпразнува успехите на общността и ще подчертае значението на социалното предприемачество за разрешаването на належащи социални въпроси, свързани с по-добрия живот на децата и младежите в България. Тазгодишното издание ще предложи задълбочена и интензивна подкрепа на социални предприемачи за увеличаване на социалния ефект от дейността им.

„Никога не съм си представяла, че цели 10 години ще можем да създаваме такова трайно социално влияние. Това, което различава ПРОМЯНАТА като проект е, че се фокусира върху хората, които не стоят безучастни, когато видят проблем в обществото“, допълва София Брейтхолц, изпълнителен директор на Reach for Change.

Тази година юбилейното издание ще е отворено за социални предприемачи, които са били селектирани в Акселератора и/или в Инкубатора на ПРОМЯНАТА в предишните издания на конкурса. Те могат да кандидатстват, като попълнят онлайн формуляр от 1 юни до 19 юни на www.nova.bg/promyanata.

Целта на десетото издание е да подчертае значението на социалното предприемачество за разрешаването на належащи социални въпроси, свързани с по-добрия живот на децата и младежите в България, предлагайки задълбочена и интензивна подкрепа на социални предприемачи за увеличаване на социалния ефект от дейността им.

„В юбилейното издание ще участват единствено проекти, които са били част от ПРОМЯНАТА. Ще видим тяхното развитие, техните нови идеи, които ще сме щастливи да реализираме заедно. Подкрепата на социалните предприемачи в България е нашият ангажимент към общото ни бъдеще и заедно с фондация Reach for Change, работихме сериозно през всички тези години, за да дадем добра основа, солидни знания и финансова подкрепа на предприемачите, за които децата и младежите в България са кауза“, коментира главният оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп Красимира  Хаджийска.

Шест организации ще влязат в специално разработената за юбилейното издание “Програма за растеж” на ПРОМЯНАТА 2023. Тя включва консултации и обучения, необходими за осъществяването на дейността им. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 50 000 лв., а другите двама финалисти ще получат рекламен пакет на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп, както и подкрепа в изготвянето на концепция на рекламните форми.

#ЧленовеНаБДФ