Postbank Business Run 2023 ще подкрепи три детски каузи

06.06.2023 | Новини

Postbank Business Run 2023, който се организира за десети път от спортен клуб „Бегач“ с водещата подкрепа на Пощенска банка, тази година ще подпомогне финансово три значими каузи. Събраните средства от над 10 000 лева ще бъдат разпределени между проект на Фондация „За нашите деца“ за предоставяне на професионална приемна грижа за деца без родители и близки, проект „Плувни умения – програма за социализация на деца в неравностойно положение“ на Фондация „КОНКОРДИЯ България“, която има дългогодишен опит в работата с деца, младежи и техните семейства от уязвими групи, както и ремонта на новата сграда и ще покрият текущите разходи на Народно читалище „Тротоара 2020“, което има за цел да създаде среда и общност за ученици, доброволци и всички, които имат нужда да се развиват и да откриват себе си.

Postbank Business Run 2023Общо 363 отбора от 133 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане, което се проведе на територията на Бизнес Парк София. Инициативата събра 1452 участници, като за поредна година към бегачите се присъединиха и 56 деца на възраст от 4 до 16 години, които се надпреварваха в състезанието Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. В утвърдената вече надпревара сред изпълнителни директори CEO Dash взеха участие 12 мениджъри от различни компании.

Финансовата институция активно подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, предприемачество, спорт и грижа за околната среда. Освен подкрепа за благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run, Пощенска банка успешно развива вътрешна програма за екологично отговорно поведение „Зелени заедно”, а също така заедно с Mastercard България създават първата „Зелена клана стая“ на територията на Природен парк „Витоша“. По повод на своята тридесета годишнина, банката създаде платформата „Вселена от възможности“- програма, подкрепяща реализирането на проекти на граждани и организации в сферите „Дигитални иновации“, „Образование” и “Зелени проекти” с предоставяне на финансова помощ в размер на 10 000 лв. за най-добрия проект във всяка от трите области.

#ЧленовеНаБДФ