Отворен е конкурсът за преподаватели в инициативата „Журналисти в училище“

19.04.2023 | Новини

Фонд „Валя Крушкина“ към Фондация „Работилница за граждански инициативи“ обявява конкурс за преподаватели от цялата страна, които да се включат в десетото юбилейно издание на инициативата „Журналисти в училище“. Инициативата среща журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите, с активни младежи от цялата страна. Целта е да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор.

Търсят се мотивирани преподаватели, които работят със своите също толкова мотивирани ученици и те от своя страна са с интерес по темите на инициативата, активни са граждански и доброволно участват в срещите.

Срокът за кандидатстване е 11 май 2023 г.

В конкурса могат да участват всички учители от страната, без значение предмета, по който преподават. Срещите могат да бъдат и част от часа на класа, ако преподавателят е класен ръководител. Важно е инициативата да достигне до повече населени места и повече ученици да получат възможността да се включат.

Срещите се провеждат на живо или онлайн с ученици от 5-и до 12-и клас, като изискването е всеки учител да събере минимум 15 ученици, които да участват в съответната среща, като предвидения за тях период е май – юни 2023 г.

#ЧленовеНаБДФ