ОББ продължава дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

05.05.2023 | Новини

Обединена българска банка (ОББ) възобновява дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“. Стартирала през 2009 г., програма e инициирана от Райфайзенбанк България, която от 2022 г. е част от семейството на KBC Груп. След придобиването ѝ от KBC Груп и след вливането ѝ в ОББ, наследник на местната дарителска кампания стана новата Обединена банка, която възнамерява да продължи „Избери, за да помогнеш“ като свой значим ангажимент към обществото.

Новото четиринадесето поред издание е посветено на каузата в помощ на пострадалите от земетресенията в Сирия и Турция, чиито брой, по данни на ООН, е над 5 милиона души. Набраните средства ще бъдат разделени поравно между две организации – Български Червен кръст и UNICEF България. Кампанията ще продължи до 15 май 2023 г.

„Дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ е мащабна инициатива с национално значение и се радваме, че продължаваме дългогодишната ѝ традиция в ОББ. За 14 години кампанията се утвърди като една от най-значимите в благотворителната сфера с 300 реализирани проекта в сферата на здравеопазването, образованието и културата, опазването на околната среда и социалната сфера и с инвестирани над 3.8 милиона лева. Тези цифри са категорични за широкия обществен отзвук на „Избери, за да помогнеш“. С тазгодишното издание, чрез което ще помогнем на пострадалите в Турция и Сирия, кампанията преминава границите на България, за да достигне до най-нуждаещите се след опустошителните земетресения.“, каза Питър Рубен, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ОББ.

За трети път от създаването на „Избери, за да помогнеш“ дарителската кампания променя формата си, след като през 2020 год. извънредно бяха подкрепени болниците на първа линия в борбата с COVID-пандемията. През 2022 год. събраните средства бяха насочени към друга спешна кауза, породена от руската инвазия в Украйна – предоставянето на хуманитарна помощ на търсещите закрила в България украински бежанци.

От 2009 г. досега инициативата „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила с повече от 3.8 милиона лева реализирането на триста проекта на територията на цялата страна.

#ЧленовеНаБДФ