Kaufland засажда 20 000 фиданки в Деня на Земята през април

07.04.2023 | Новини

Kaufland България дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на залесителния проект „Новата гора на София 2“. Компанията реализира инициативата съвместно с клиентите си, които в продължение на 3 седмици през март имаха възможност да даряват точки за лоялност от техните Kaufland Card в подкрепа на залесяването. Освен с дарение на дървета, ритейлърът ще подкрепи кампанията и с доброволчески труд, засаждайки фиданките в „Гората на Kaufland” в Деня на Земята – 22 април.

„Залесяването е част от приоритетните ни дейности, насочени към опазване на околната среда през 2023 година. Чрез конкретната кампания, поканихме нашите клиенти също да се включат в инициативата, дарявайки част от точките си от техните Kaufland Card. За трите седмици, в които реализирахме кампанията, отчитаме огромен интерес. Броят на събраните точки надхвърли първоначалните ни очаквания, което показва голямата чувствителност на хората по темите, свързани с околната среда. Освен с купуване и даряване на фиданките, ще се включим в инициативата и с доброволчески труд, като на Деня на Земята – 22 април, ще дойдем на място да засадим заедно дърветата“, каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев по време на символичното даряване на фиданките.

„Гората на Kaufland” ще бъде част от „Новата гора на София 2″, която е разположена на площ от 137 дка в землището на с. Негован в район „Нови Искър“.

В периода от 13 март до 2 април 2023 г. всеки притежател на Kaufland Card имаше възможност да се включи в инициативата, като дари 50, 100 или 150 точки, срещу които компанията пое ангажимент да закупи фиданки.

#ЧленовеНаБДФ