Kaufland

Компании, членове на Български дарителски форум

Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева. С екип от над 6 000 служители компанията ежедневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага огромно разнообразие от качествени и свежи продукти на изгодни цени, както и удобно и лесно пазаруване.

През 2020 г. Kaufland България има верига от 60 хипермаркета в 34 града. Всеки от тях е със средна търговска площ от 3 200 кв. м, като в най-големите от тях асортиментът надхвърля над 20 000 артикула. За времето от своето идване в България компанията се превърна в доверен помощник на българското семейство, в предпочитан партньор за българския производител и в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

Важна част от политиката на Kaufland България е отговорността към хората и природата. С убедеността, че само действията носят промяната, компанията непрекъснато работи за иновативни решения с конкретен принос в полза на обществото и опазването на околната среда: от енергийно ефективни технологии в магазините, до намаляването на пластмасата. По този начин Kaufland България затвърждава позицията си на отговорен лидер в динамичния сектор на модерната търговия.