Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда

06.01.2023 | Новини

Kaufland дарява 20 000 лева в подкрепа на програмата „Топъл обяд“. Чрез нея Българският Червен кръст (БЧК) осигурява безплатна топла храна за ученици в нужда. Средствата за дарението са отделени от продажбата на детски играчки от собствената марка на веригата Kidland през декември.

„Топъл обяд“ е сред най-дългогодишните програми на БЧК, а Kaufland е неин традиционен партньор вече 13 години. Благодарение на програмата, безплатна топла храна в училище получават деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой от тях осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище.

През изминалия декември клиентите на Kaufland в цялата страна имаха възможност да помогнат на тези деца, като купят играчка Kidland. Компанията отделяше 30 стотинки от всяка продадена играчка Kidland в подкрепа на „Топъл обяд“, като отделените средства за дарението са в размер на 20 000 лева.

„Благодарни сме, че през празничния месец декември клиентите ни отвориха сърцата си и подпомогнаха благородната кауза на БЧК. С покупката на играчка Kidland те зарадваха две деца – своето с коледен подарък, а дете в нужда с топла храна“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в Kaufland България.

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 480 хиляди лева. От началото на програмата до момента хуманитарната организация е осигурила приблизително 2 милиона безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище.

#ЧленовеНаБДФ