„Избери, за да помогнеш“ събра 72 хил. лв. в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция

07.06.2023 | Новини

Над 72 хил. лв. бяха събрани от благотворителната кампания на ОББ „Избери, за да помогнеш“ в подкрепа на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия. Средствата бяха набрани от дарения на служителите на KBC Груп и от самата банка, която добави средства към дарената сума от всеки неин служител. В кампанията се включиха и външни дарители, които оказаха подкрепа на каузата чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.ubb.bg.

Новото 14-о издание на инициативата „Избери, за да помогнеш“ бе посветено на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия, при които над 5 милиона възрастни и деца останаха без дом по данни на ООН. Средствата ще осигурят здравна и психосоциална помощ на пострадалите семейства, възможност на засегнатите да възстановят нормалните си условия на живот във временните им домове и ще подпомогнат пострадалите деца да се върнат обратно в училище. Даренията ще бъдат разделени поравно между UNICEF България и Българския червен кръст – двете организации, които помагат активно в овладяването на хуманитарната криза.

„Желанието и нуждата да помагаме е част от ценностите на всеки от семейството на KBC Груп. Благодарение на дарителската ни кампания „Избери, за да помогнеш“ успяхме да обединим усилия и да помогнем на най-нуждаещите се след опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Средствата ще помогнат на засегнатите да продължат живота си, което е най-големият стимул да продължаваме да бъдем една от най-социално ангажираните компании в страната.“, каза Питър Рубен, главен изпълнителен директор и председател на УС на ОББ.

„Избери, за да помогнеш“ се провежда извънредно за трета поредна година, като през 2020 г. бяха подкрепени болниците на първа линия в борбата с коронавируса, а през 2022 г. бяха събрани средства за бежанците при войната в Украйна. Традиционно благотворителната инициатива стартира през декември и събира средства за десетки здравни, социални, културни и еко каузи. От 2009 г. досега „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила с повече от 3.8 милиона лева реализирането на 300 проекта на територията на цялата страна.

#ЧленовеНаБДФ