Fibank подпомогна дейността на Селскостопанската академия

23.01.2023 | Новини

Fibank подкрепи финансово Селскостопанската академия. Дарението е част от дългогодишното успешно партньорство между банката и образователната институция. Дарените средства ще се използват за  съхранението и развитието на емблематични за страната ни сортове плодове и зеленчуци.

Инициативата е част от приетата от банката политика за устойчиво развитие и целите й за постигане на нулев отпечатък върху околната среда. Водещ елемент в него е запазване на географското биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродните емисии и вредата върху природата от използването на пестициди. Партньорството между Fibank и Селскостопанската Академия тази година бе обвързано с подмяната на всички дебитни и кредитни карти, издадени от банката, с нови, изработени от напълно рециклируем материал. В дизайните на новите пластики са преплетени изображенията на традиционни български сортове плодове и зеленчуци.

За всяка преиздадена или издадена нова карта през последния месец на 2022 г., Fibank даряваше по 1 лев в полза на Селскостопанската академия. Каузата бе част и от благотворителния календар на Fibank за 2022 г.

#ЧленовеНаБДФ

photo credit – trud.bg