Vivacom дарява 60 000 лева за най-добрите образователни и екологични проекти

20.12.2022 | Новини

Кандидатстването за програмата Vivacom Регионален грант е със срок до 11 януари 2023 г. Инициативата е отворена за кандидатури на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда и търси най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион.

Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване на адрес www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, а срокът за реализация на печелившите концепции е една година. Общият размер на гранта за осмото издание на инициативата е 60 000 лева. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

В рамките на седемте издания до момента Vivacom Регионален грант е подкрепил 95 проекта на 86 граждански организации на обща стойност 441 000 лв.

Повече информация и условията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на сайта https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

#ЧленовеНаБДФ