УниКредит Булбанк продължава партньорството си с НПО Инфобанка на БДФ

07.11.2022 | Новини

В продължение на своята социалноотговорна политика и активното взаимодействие с гражданските организации, УниКредит Булбанк предостави значително по обем материално дарение, което достигна множество организации и читалища в цялата страна през м. септември и октомври. За да подкрепят своята работа, организациите имаха възможност да заявят и получат качествени и запазени офисни мебели (шкафове за документи, работни и посетителски столове, маси, контейнери и др.). 

НПО Инфобанка е инструмент, който Български дарителски форум създаде, за да оптимизира и разшири дейността си по посока подобряване на взаимодействието между компании и граждански организации за подкрепа на различни каузи. Инфобанката е своеобразна платформа, в която, след регистрация, организациите заявяват своите нужди от финансова, материална и експертна помощ. 

УниКредит Булбанк използва възможностите на НПО Инфобанката от началото на 2021 година и до момента е предоставила над 550 артикула в отговор на потребности, заявени от близо 120 граждански организации и читалища от цялата страна, регистрирали се в платформата. Екипът на Форума оказва съдействие за популяризиране на възможността за подкрепа, комуникация със заинтересованите организации, координация и документално оформяне на дарението.  

Сред последните подкрепени организации от банката са Български фонд за жените (София), фондацията “Юкрейн съпорт енд реноватион” (Пловдив), сдружение “Млад планинар” (Петрич), фондация Глобална инициатива в психиатрията (София), народно читалище “Христо Смирненски” (Златица), фондация “ВиАрт” (Пазарджик), фондация Нашите недоносени деца (София), Фондация „Живите български корени“ (Разлог), Фондация за социална промяна и включване (София), сдружение „Бъдеще за децата “ (Казанлък) и др.

#ЧленовеНаБДФ