Съвместна инициатива на Kaufland и DMS подкрепи 56 кампании за лечение

28.06.2022 | Новини

Kaufland България и дарителската платформа DMS отчитат поредното успешно издание на съвместната кампания „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. Тя се проведе за трети път и в рамките на месец клиентите на Kaufland имаха възможност да направят своето дарение в кутии, разположени във всички хипермаркети на веригата в страната. Събраните 13 875 лева ще достигнат до десетки нуждаещи се хора. Средствата се разпределят между всички активни кампании за лечение в платформата DMS, като от началото на „ДАРИ“ до сега тяхната обща стойност е близо 95 хиляди лева.

Дарителската инициатива в обектите на Kaufland беше започната през изминалата година и традиционно има две издания – преди Великден и Коледа. Тя дойде в отговор на многобройните запитвания от клиенти на веригата за разполагане на кутии в обектите ѝ за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS. Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Съвместната кампания на DMS и Kaufland дава още една, допълнителна възможност за дарение – на място в хипермаркетите.

„Все по-често бизнесът е естествен и силен съюзник на организации и каузи, които търсят подкрепа. Благодарни сме на Kaufland, че припознава платформата DMS като утвърден, надежден и прозрачен механизъм, чрез който да насочи даренията на своите клиенти към хора, чийто живот и здраве са застрашени.“, заяви изпълнителният директор на Български дарителски форум Теодора Бакърджиева.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

#членовенаБДФ