Над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria помагат на българските пчелари

22.09.2022 | Новини

Юбилейното десето издание на TELUS Дни на подкрепа ще инвестира 100 000 лева в материали и оборудване за пчелните стопанства.

На 24 септември над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria ще помогнат на 50 пчелари от цялата страна чрез инициативата „Пчелар за един ден“. Партньор е фондация “Истински мед”, а събитието ще се проведе в Зоологическата градина в София.

Служители на компанията, заедно с техните семейства и приятели, ще сглобят 60 нови кошера и 1200 кошерни рамки. Паралелно с това ще се проведе онлайн творческа работилница за създаване на информационни материали в подкрепа на пчеларите. Идеята е да бъдат подкрепени стартиращи пчелари от платформата “Истински мед”, чиято мисия е опазването на пчелите.

Инвестираните над 100 000 лв. от компанията и фондация “Обществен борд на TELUS International в България” ще бъдат използвани за кошери, ценни материали и оборудване, както и осигуряване на 10 електрически центрофуги, които “Истински мед” ще предостави на нуждаещи се пчелари. С тях те могат много по-ефикасно да изваждат меда от питите и петорно да оптимизират процеса по получаването му.

TELUS International Bulgaria полага усилия в посока запазване биоразнообразието на българската природа и в частност грижата за пчелите. До този момент, компанията и фондация Обществен борд на TELUS International Bulgaria, са подкрепили финансово дигитализирането на “Музея на пчелата” в София, предприемаческия проект в областта на пчеларството – „Деца със светло бъдеще“, реализиран в с. Джурово ив помощ на уязвими семейства, . Компанията също така подпомага и програмата “Осинови кошер”, като през 2022 г., е осиновила над 750 000 пчели, за които се грижат пчелари в различни точки на България. В момента „осиновените“ пчели опрашват над 900 милиона цветя всяка година.

Тази година TELUS Дни на подкрепа отбелязва своя 10-годишен юбилей. За този период компанията и фондация “Обществен борд на TELUS International в България” са дарили над 2 млн. лева в подкрепа на повече от 200 благотворителни и образователни организации и каузи. Участие в тях като доброволци са взели над седем хиляди служители в подкрепа на мотото “Даваме там, където живеем”, дарявайки над 40 000 часа доброволчески труд.

#членовенаБДФ