Календарът на МЕТРО в подкрепа на образователна кауза

25.11.2022 | Новини

Тази година Метро България посвещава своята коледна инициатива на програмата „Готови за успех“. Тя се осъществява от фондация BCause в партньорство с фондация “Сирак” от 2006 година.

От всеки продаден календар компанията отделя един лев. С набраната сума, както и благодарение на даренията на компании и физически лица, фондацията ще предостави годишни стипендии на отлични ученици в 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, загубили единия или и двамата си родители, отгледани в институции или приемни семейства.

“През годините винаги сме искали да сме там, където сме най-нужни. Знаем, че стипендията „Готови за успех“ е знак „аз вярвам в теб“ за нашите стипендианти. Но в трудните времена, в които живеем, финансовата нужда често може да бъде пречка за развитието и образованието на младите хора. Ето защо комисията на програма взе решение от следващата учебна година да повиши размера на стипендията – 3000 лв. за студенти и 1500 лв. за учениците. Включването на МЕТРО към нашите дарители ще ни помогне много в тази мотивация за високи постижения“, споделя Веселина Йорданова, координатор на програмата във фондацията.

„Готови за успех“ подкрепя през тази година 117 млади хора. Стипендия получават 41 ученици в 11 и 12 клас от 24 населени места. Стипендии са отпуснати и на 42 студенти, изучаващи медицински специалности, както и на още 31 възпитаници на държавни университети, които се обучават по различни други професии.

Едногодишната студентска стипендия за настоящата учебна година е в размер на 2500 лева за бакалаври, а ученическата – 1000 лева. За 17 години са отпуснати 1755 годишни стипендии на обща стойност 2 533 500 лв.

Всеки, който иска да подкрепи каузата в подкрепа на уязвими деца с високи академични постижения, може да го направи чрез:

  • Редовно месечно дарение по ведомост – с помощта на BCause
  • Онлайн дарения в Платформата.бг
  • Онлайн дарения в DMSbg.com или
  • дарителски sms с текст DMS USPEH на номер 17777

#ЧленовенаБДФ

образователна кауза