Клиентите на Kaufland дариха над 20 000 лв. за „Топъл обяд“

03.11.2022 | Новини

В продължение на дългогодишното си партньорство с Български червен кръст, Kaufland България организира за 13-та поредна година дарителска кампания във всичките си обекти. В разположените в тях дарителски кутии клиентите на търговската верига имаха възможност да подкрепят инициативата „Топъл обяд“.

Средствата, които инициативата набира всяка година, осигуряват безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца от уязвимите групи осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище.

Над 20 000 лв. е сумата, дарена от клиентите на Kaufland тази година, като градовете с най-голям принос са София, Плевен, Видин и Пловдив. Благодарение на нея от 1 декември 1 642 деца в неравностойно положение от 21 области в страната ще получават безплатен обяд в училище.

Общата сума, дарена от началото на съвместното сътрудничество на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 460 хиляди лева. Веригата е сред дългогодишните партньори на БЧК, а „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на организацията и се осъществява вече 19 поредни години.

#ЧленовеНаБДФ