„Журналисти в училище – 2022“ привлече над 1 000 ученици

13.07.2022 | Новини

„Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Нейната цел е да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор.

През 2022 год. инициативата се проведе за девети път в 18 училища от 18 населени места и с участието на над 1 000 ученика. На техните въпроси през месеците май и юни, по-често на живо, отговориха утвърдени български журналисти, сред които Полина Паунова, Владислава Тричкова, Мария Чернева, Росен Цветков, Борис Митов, Благой Цицелков.

Участниците проявяват силен интерес към предизвикателствата, с които се сблъскват журналистите в различните медии: журналистическите разследвания, търсенето и разказването на интересни истории, извънредните новини и включванията на живо, техническата работа. Научавайки повече за естеството на журналистическата работа, те разбират какви качества изисква тази професия, за да се преодолеят стреса, натоварването, динамичното общуване с много и различни хора, отразяването на теми от всякакво естество.

Повече за инициативата прочетете на сайта на ФРГИ.

#членовенаБДФ