Избран е тазгодишният победител в ПРОМЯНАТА

02.11.2022 | Новини

Фондация Reach for Change България обяви победителите в тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА. Инициативата се провежда за девета поредна година в партньорство с Нова Броудкастинг Груп и до момента е помогнала на над 260 000 деца и младежи от цялата страна.

Общо 85 кандидати тази година преминаха през различни етапи на селекция, като на финала останаха петима финалисти – Академия „Атлантида“, Фондация „Радост за нашите деца“, дигитална платформа MedicalSpace.org и SportAnalytik България. Всички финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от шест месеца, в които ще преминат през интензивна обучителна програма, в която ще получат консултации от професионалисти в сферата на социалното предприемачество. Петте проекта ще получат и рекламна кампания на стойност 30 000 лв. в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп.

На 1 ноември трима социални предприемачи се явиха за финалното оценяване пред възрастно и детско жури. Голямата награда от 20 000 лв. спечели Investclub Kids. Проектът е по инициатива на Божидар Балевски и Емил Бенов и цели да повиши финансовата грамотност на учениците от 5 до 12 клас. „Финансовата грамотност е една основа, която трябва да се застъпи още в училищна възраст, защото истинската промяна тръгва от младите поколения. Децата ще знаят как да инвестират, как да си пестят парите и как да мислят в перспектива относно своите финанси. Дали да взимат пари назаем и дали е удачно да го правят“, споделя Емил Бенов.

Другите двама финалисти SportAnalytik България и фондация „Радост за нашите деца“, получават по 5 000 лева всеки, за да развият каузите си.

„Кампанията на ПРОМЯНАТА и партньорството на NOVA и Reach for Change доказа, че е от съществено значение за разпространяването на каузите на социалните предприемачи. Инициативата е подкрепила повече от 100 социални предприемачи, които са подобрили живота на повече 200 хиляди деца в цяла България“, коментира Мари-Луиз Харитсо, директора „Партньорства и развитие“ на Reach for Change.

#ЧленовеНаБДФ