Avon България дари 50 000 лв. за борба с рака на гърдата

07.10.2022 | Новини

Avon България дари на фондация „Една от 8” 50 000 лв. за продължаване на партньорската програма „Бъди до мен” през 2023 година. Дарението ще подкрепи жени с рак на гърдата у нас, осигурявайки групи за взаимопомощ, индивидуални информационни, практически и психологически консултации, грим-ателие и информационни брошури. Превенцията и ранната диагностика също са фокус на дарението, като ще бъдат осигурени 685 безплатни профилактични прегледи на млечна жлеза.

Сумата на дарението е набрана в периода 01.11.2021-31.08.2022 от продажбите на благотворителни продукти от серията срещу рака на гърдата, както и от преки дарения на стойност 1, 2, 5 и 10 лв., които всеки Представител може да направи през сайта. В тази сума влизат също продажбите на благотворителна играчка в супермаркети Фантастико по-рано тази година, с което Фондът срещу рака на гърдата на Avon беше подкрепен с 4 327,92 лв.

“Истински щастлива съм, че за по-малко от година успяхме да съберем сумата от 50 000 лв. Това дарение е възможно благодарение на безрезервната подкрепа на Представителите и служителите на Avon, както и на съпричастните сърца на хората в България, които застават зад каузата, поръчвайки благотворителен продукт. Вече 7 години с “Една от 8” помагаме ежегодно на хиляди жени с диагноза рак на гърдата да продължат да се чувстват пълноценни личности, въпреки предизвикателствата по време и след лечението. Наред с това не пренебрегваме превенцията и финансираме провеждането на безплатни профилактични прегледи на млечна жлеза в по-малките градове на страната, където често няма специалисти и апаратура. Изключително важно е ракът на гърдата да се хване навреме, защото това дава добри шансове за пълно излекуване. Всеки спасен живот осмисля работата ни и ни мотивира да продължим напред.” коментира Търговският директор на Avon България, Венета Димитрова.

„Най-сериозното предизвикателство пред жените с диагнозата e да повярват, че тя не предполага задължително край на живота им. Помагаме им да се научат как да подчинят болестта на ежедневието си и да продължат напред. Друго предизвикателство е ограничаването на социалните им контакти по време на лечение, но затова го има Клубът на “Една от 8”, където дамите са част от общност на сестри по съдба и могат свободно да споделят и съпреживяват. Предизвикателство са и промените във външния вид заради различните терапии, които преминават. Често жените се страхуват, че партньорите им вече няма да ги харесват, заради липсата на коса, мигли, вежди, заради премахнатите гърди. Целият комплекс от промени в ежедневието, в личния живот, в работния им план са предизвикателства, които трябва да се преодоляват едновременно. При всяка жена на преден план излиза една от тези тревоги и неудобства и затова се стараем да ги подкрепяме с индивидуален подход, емпатия и практически съвети за справяне в различни ситуации. Благодарение на „Бъди до мен“, розовият кемпер на “Една от 8” пътува в цялата страна за провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Интересът е изключително голям, а освен преглед, дамите получават и насоки колко често и каква профилактика трябва да правят, и как сами ежемесечно да проверяват гърдите си.“ разказва Нана Гладуиш, председател на „Една от 8“.

Дарението се осъществява в навечерието на Национален Розов ден, който Avon България организира за пета поредна година на 08.10. Тази година компанията предизвиква: „Сложи розово червило в подкрепа на битката с рака на гърдата. Отдели време и прегледай гърдите си.“ Avon провокира жените да се замислят как винаги намират време за червило, а често пренебрегват нещо толкова важно като само прегледа на гърдите. Целта е да се повиши осведомеността за ролята на само прегледа като незаменима първа стъпка в грижата за гърдите и той да стане част от тяхната рутина и практика за цял живот.

Тематично през месец октомври розовите нюанси на червило Ultra Matte ще подкрепят каузата, като 20% от тяхната печалба ще бъде дарена. Ще се спази традицията обществени сгради да бъдат осветени в розово точно в 08:01 вечерта на 08.10. По този начин компанията цели да хвърли повече светлина върху необходимостта всяка жена да се преглежда редовно и да не стои на тъмно за рисковете и симптомите на заболяването. Събитието можете да проследите в социалните мрежи тук: https://fb.me/e/2qVUdATpD.

#ЧленовеНаБДФ