AVON България

Компании, членове на Български дарителски форум

AVON е компания, която повече от 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. В България AVON оперира успешно вече повече от 20 години.

От самото си създаване козметичният гигант си поставя за основна цел да подобри живота на жените и техните семейства, като ги прави по-уверени и им дава възможност за допълнителни доходи с козметичните продукти, които Компанията за жени предлага. В подкрепа на тази важна задача през 1955 г. AVON основава Фондацията за жени – най-голямата корпоративна благотворителна организация в света, фокусирана върху проблемите на жените. Половин век по-късно, Фондацията вече е публична благотворителна организация, чиято мисия е насочена в две ключови области: борбата с рака на гърдата и борбата с домашното насилие. До 2014 г. компанията е дарила близо 1 милиард долара в над 50 държави в подкрепа на най-важните каузи за жените.

Със старта на кампанията “AVON срещу рака на гърдата“ в България през 2002 г. AVON се превръща в най-големия дарител в борбата срещу това заболяване у нас. Благодарение на непрестанните усилия, които компанията влага за решаването на проблема, информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата нарастват непрекъснато.

За 17 години в рамките на кампанията са дарени близо 1 600 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледа на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. През 2015 г. „От любов към живота“ създава програмата „Бъди до мен“ в партньорство с Фондация „Една от 8“, чиято програма цели да осигури психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа подкрепа след операция и по време на химиотерапия. През 2018 г. AVON България става част от глобалната кампания Мисията на AVON срещу рака на гърдата, която има за основна и най-важна цел да осигури осведоменост и информираност за 100 милиона жени годишно относно здравето на гърдите и ранните симптоми на рак на гърдата, както и да насочи жените кога и как да потърсят медицинска помощ.

През 2011 г. AVON България стартира и втората си благотворителна кампания у нас – „Говори открито срещу домашното насилие”. Инициативата цели да сложи край на насилието в дома, с което се сблъсква всяка 4-та българка, както и да призове обществото да покаже непримиримост към проблема.

От 2015 г. кампанията набира средства за стартирането на национална телефонна линия в помощ на жертви на насилие, която започва работа в средата на 2018 г. съвместно с партньора си „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Този проект бе отличен в рамките на наградите „Най-голям корпоративен дарител 2018“ на Български дарителски форум със специалната награда за „Най-сполучливо партньорство“.

За да подкрепите каузите на AVON, може да поръчате благотворителен продукт от специалните розова и синя серия. Те се предлагат целогодишно в брошурата на AVON, както и онлайн на AVON.BG. 100% от печалбата от всеки продукт се заделя в подкрепа на каузите.

Повече за AVON и социалните инициативи на компанията ще откриете на www.avon.bg и на Фейсбук страницата ѝ.