105 проекта се състезават във „Вселена от възможности“

07.07.2022 | Новини

Стартира публичният вот в подкрепа на проектите, които се състезават за безвъзмездно финансиране от Пощенска банка в инициативата в подкрепа на социалното предприемачество „Вселена от възможности“. Тази година в програмата са регистрирани 105 проекта в трите основни категории – „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“, като до 28-ми юли 2022 г. всеки потребител има възможност да гласува за своя фаворит. 30-те проекта, получили най-силна публична подкрепа, ще достигнат до финалния етап, в който независимо жури ще определи и победителите в трите категории, за да получат безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв.

В рамките на първия етап от състезанието граждани и/или организации с нестопанска цел имаха възможността да представят свои идеи с фокус върху социалното предприемачество в три ключови области – „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“. Вторият етап стартира на 29-ти юни 2022 г. и ще бъде отворен до 28-ми юли 2022 г. включително. Всеки потребител може да подкрепи избран от него проект след регистрация с e-mail или Facebook профил на www.PostbankUniverse.bg. Гласуването е ограничено до един глас за един проект във всяка от трите категории. Финалистите, събрали най-много гласове от публиката в платформата – по 10 в категория, ще бъдат обявени на 1-ви август 2022 г., след което ще започне поетапното им представяне в профилите в социалните мрежи на банката.

Тримата победители – по един проект във всяка категория, ще бъдат обявени и представени от журито през месец септември. Стойността на финансовата помощ, която може да получи победителят във всяка една от тях, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на гранта.

Пощенска банка следва устойчива и дългосрочна КСО политика, като непрекъснато се ангажира с процесите, през които преминава българското общество, посредством своята социалноотговорна и дарителска дейност. Специалната онлайн платформа „Вселена от възможности“ надгражда активните действия на Пощенска банка в сферите на образованието, опазването на околната среда и популяризира иновациите и ускорената дигитализация.

#членовенаБДФ