Пощенска банка е основен партньор на програмата Dare to Scale

16.06.2022 | Новини

За четвърта поредна година предприемаческата мрежа Endeavor стартира програмата за растеж Dare to Scale с 12 компании от различни сектори. Програмата се реализира с основен партньор Пощенска банка.

Всички селектирани компании отговарят на предварително зададените критерии – да имат доказан продукт или услуга на пазара, оборот от минимум 200,000 лв. за 2021 г. и не повече от 150 служители. Селекцията на предприемачите се реализира от ментори, борда на Endeavor и мениджъри на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП. Основните въпроси по време на интервютата бяха свързани със стратегията на компаниите за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство. Дванадесетте компании са представлявани от 21 предприемачи – основатели на бизнеси от различни индустрии – ИТ и софтуер, хранително-вкусова индустрия, недвижими имоти и медии. Тази година за първи път има отворен слот за компания, развиваща своята дейност в полза на обществото/ НПО. В него влиза Българската стартъп асоциация – BESCO.

Програмата ще се проведе в София и ще е с продължителност от четири месеца – от м. септември до м. декември 2022 г. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Предприемачите ще преминат през специализирани обучения в четири основни области: управление на организацията, маркетинг, продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Участниците ще могат да се включат в нетуъркинг събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основите представители в предприемаческата екосистема. Програмата ще приключи с финалното събитие Demo Day, по време на което участниците ще презентират своите компании пред жури от утвърдени бизнес лидери.

Тази година програмата се надгражда с привличането на капиталов партньор, което ще осигури допълнителен достъп до финансиране на участниците. На финален етап е и подписването на партньорството на Endeavor с Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), с чиято финансова подкрепа консултантската компания PwC ще предостави експерти, които да подпомагат предприемачите. Съдружници и директори от офисите на PwC в България и Сърбия ще работят индивидуално с всички участници в програмата, за да им помогнат със своя опит и експертиза в преодоляването на предизвикателствата и развиването на възможностите в техния бизнес.

Повече информация можете да намерите ТУК.

#членовенаБДФ