#YouthEmpowered развива уменията на младежите с подкаст

12.03.2021 | Новини

Системата на „Кока-Кола“ в България ще подкрепи личностното развитие и кариерното ориентиране на младите хора в страната и през 2021 г. Като част от образователната си програма #YouthEmpowered компанията ще подкрепи авторския подкаст на Юлиан Караджов „От А до Я“ – част от младежката медийна платформа Teen Station. С подкрепата на #YouthEmpowered ще бъдат реализирани 10 епизода на политематичния подкаст, който е насочен към студенти и тийнейджъри. Те ще срещнат слушателите с интересни личности, от които да почерпят вдъхновение за успешния старт на кариерния си път и личностното си и професионално развитие.

Първият епизод, част от поредицата, вече е онлайн. В него водещият срещa аудиторията си с авторa на „3 минути България“ Мартин Граховски. Тема на техния разговор e пътуването и как то подпомага развитието на хората. В следващите епизоди Юлиан Караджов ще продължи да разговаря с множество интересни събеседници, част от които са специалисти от екипа на системата на „Кока-Кола“ в България. „От А до Я“ може да бъде слушан ТУК, в Spotify и Mixcloud.

Подкастът „От А до Я“ е част от мрежата на Teen Station – първата по рода си българска медийна платформа, създадена от и за младежи. Проектът дава адекватна на времето и интересите на младите хора медия, в която те сами създават съдържание, консултирани от професионалисти от различни сфери, от учителите си и от представители на бизнеса. Техният продукт е публичен и това дава възможност на техните учители, родители и на цялото общество да опознаят потребностите, интересите и начина на общуване на младото поколение. Под менторството на доказали се професионалисти от бизнеса платформата Teen Station активно ангажира повече от 240 младежи от цялата страна и успешно поддържа програма за тийнейджъри, преминали през тренинги за обучители.

Фокусът на епизодите на “От А до Я” e върху личностното развитие, ролята на менторите, които човек среща в живота си, на вътрешната мотивация за учене и развитие и усилията, които допринасят за напредъка на личността. В откровени разговори домакинът Юлиан и неговите събеседници говорят както за своите успехи, така и за своите провали. Темите варират от приключенски истории до психология.