ТСА и „Кауфланд“ заедно ще подкрепят младежи в неравностойно положение

27.04.2021 | Новини

„Кауфланд България“ и фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) ще си партнират в подкрепата за младежи в неравностойно положение да намерят работа, както и да придобият по-добри умения в представянето си на пазара на труда. През март 2021 г. двете организации сключиха споразумение за това в рамките на проекта „Първи стъпки за професионално развитие“.

Компанията и фондацията ще помагат на младежи в неравностойно положение на възраст между 15 и 29 години да преодолеят пропуски в образованието си и най-вече да получат по-лесен достъп до пазара на труда, за да постигнат по-добра финансова независимост. Част от партньорските ангажименти на „Кауфланд“ е споделянето на свободни работни места и стажантски позиции в компанията, както и предоставянето на обучения за по-добро представяне при търсене и кандидатстване за работа.

В предстоящото тримодулно обучение на тема „Многообразие и социална отговорност“ ще се включат експерти от направление „Човешки ресурси“ на „Кауфланд България“. Те ще участват и в множество доброволчески инициативи на ТСА, както и в събития на местно и национално ниво с цел обмяна на полезен опит и популяризиране на целите. Партньорството на „Кауфланд България“ с фондация ТСА ще обхване  училища и социално отговорни компании в София, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Бургас и Стара Загора.

Повече информация за програмата можете да намерите ТУК.