Кампания на „Теленор“ подкрепя опазването на царския орел

08.03.2021 | Новини

Кампания на „Теленор“ за продажба на разопаковани телефони и смарт джаджи ще подкрепи създаването на дом за царския орел. До края на март телекомът предлага онлайн разопаковани устройства, като за всяко закупено устройство ще бъдат дарявани по 10 лeва в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в среда за гнездене на царския орел. Гората ще бъде залесена в защитената зона „Сакар“ в района на Тополовград.

Продажбата на разопаковани устройства е в онлайн магазина на „Теленор“. Клиентите на телекома могат да избират между 70 модела смартфони и смарт джаджи. Устройствата се предлагат с отстъпки от цените в брой и лизинг спрямо цената на същия, но неразопакован продукт.

Инициативата в подкрепа на царския орел е в партньорство с Българското дружествоза защита на птиците, което от дълги години работи за опазването на този световно застрашен вид. Средствата, които „Теленор“ ще предостави в резултат на кампанията, ще бъдат използвани за създаването и грижата за гората, която е особено важна през първите години от залесяването.

Засаждането на нови дървета е от ключова важност за подобряване на гнездовите местообитания на царския орел. Той е една от най-редките птици както в България, така и в света. В миналото е сред най-разпространените грабливи птици у нас, а към момента популацията му наброява едва 35 двойки.