TechSoup България с нова обучителна поредица за НПО

20.04.2021 | Новини

През април и май тази година фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ), която управлява платформата за дарения на лецензиран софтуер за НПО –TechSoup България, организира нова поредица уебинари – „TechSoup обучителна сряда за НПО“. Те са в подкрепа на неправителствените организации и представят различни аспекти от тяхната работа от гледна точка на технологииите.

Срещите се провеждат безплатно всяка сряда от 16 часа в платформата за видео и аудио разговори и конференции Zoom. Регистрацията за всеки уебинар се осъществява през платформата за организиране на събития Evedo, като тя е отворена до 10 часа в деня на съответното събитие.

Първият обучителен уебинар ще се състои на 21-ви април, а темата е „Какво е Techsoup?”. Уебинарът е за всички неправителствени организации, които искат да научат повече за платформата или желаят да допълнят своите знания и умения за работа с нея. Записването става през този линк.

В поредицата ще бъдат включени още темите: “Как да използваме платформата Zoom?”, “Създаване на онлайн среща?”, „Ангажиране на аудитория“, „Киберсигурност за НПО“, „Защо да използваме облак в нашето НПО?“, „Защо да използваме софтуер за управление на проекти?“ и други.

ФРГИ ще публикува своевременно информация и линк за регистрация за всяка една от предстоящите срещи. Те ще бъдат в рамките на 40 минути, като са предвидени още 20 минути за допълнителни въпроси от страна на участниците в обученията.

TechSoup България е единствената в нашата страна програма за технологични дарения за НПО, читалища и обществени библиотеки.