„Лъчезар Цоцорков“ финансира създаване на образователна игра

17.03.2021 | Новини

Критично мислене, работа в екип, креативност и лидерство са най-търсената комбинация от меки умения при подбора на кадри в модерния бизнес климат. SPACE PATROL е първата образователна мобилна игра за ученици, която развива тези важни меки умения. Играта няма комерсиална цел – създаването й е финансирано изцяло от фондация „Лъчезар Цоцорков“, които инвестират в иновативни формати в образованието и развитието на децата.

Действието в играта се развива в Космоса. Играе се от отбор от двама души, които минават през различни предизвикателства и така научават интересни факти и придобиват меки умения, необходими и в реалния живот.

SPACE PATROL е разработена от изцяло български екип от КVABA Interactive – инди гейм студио, специализирало се в разработването на игри, виртуална и добавена реалност, както и други дигитални решения. Образователното съдържание в играта е създадено в партньорство с доц. Камен Козарев от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория на БАН.

В последния етап от разработването й играта беше тествана от учениците от 4 и 5 клас от иновативното основно училище “Александър Георгиев-Коджакафалията” в Бургас.

Играта може да бъде изтеглена безплатно за Android и за iOS.