Над 1800 синдикални членове с COVID-19 получиха помощ от „Не си сам“

12.04.2021 | Новини

Над 1800 синдикални членове на КНСБ, преминали през битката с коронавируса, са подкрепени до момента в рамките на благотворителната кампания „Не си сам“. Тя започна през май 2020 г. и за 11 месеца изплатените по нея средства са за общо 268 хил. лв.

Те са отпуснати от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и от основните членове на КНСБ – Синдиката на българските учители, Федерацията на синдикатите в здравеопазването, Независимата синдикална федерация на енергетиците в България, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост, Федерацията на независимите синдикати от земеделието.

До момента Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ е подпомогнал 663 членове на КНСБ. Към 1 април 2021 г. разходът му по кампанията е в размер на 90 880 лв. Общата сума на получените дарения за подпомагане на заболели синдикални членове от COVID-19 е 65 100 лв. Изплатените помощи са с 25 780 лв. повече от събраните финансови средства, като са ползвани приходи за други дейности на фонда.

Продължаващият висок темп на постъпващите заявления за помощ от заболели синдикални членове и изчерпването на набраните целеви ресурси изправя пред изпитание Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и създава риск да бъдат преустановени плащанията към членове, нуждаещи се от помощ.

Ето защо Фондът  отправя призив за дарения, които да се превеждат по банковата му сметка:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк; Основание за превода: Кампания „Не си сам“