„Обществен дарителски фонд за Варна“ помогна на 50 семейства

27.02.2021 | Новини

Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ (ОДФ) подпомогна десетки семейства от град Варна благодарение на програма „ИРИС“ към фондация „Работилница за граждански инициативи“.

С хранителни продукти, дрехи и ученически пособия бяха подкрепени 50 семейства, които не разполагат с достатъчно средства за издръжка заради пандемията от COVID-19 и свиването на трудовия пазар. Сред тях има хора, загубили работа, самотни родители, оставени в неплатен отпуск или отглеждащи деца с увреждания. Освен тях помощ получиха и 20 родилки – самотни майки, социално и здравно неосигурени или от семейства, загубили работа и доходи заради кризата.

Една от подпомогнатите е Десислава – самотна майка с двама ученици, която се е справяла с отглеждането на децата си сравнително добре до юни м.г., когато заради коронавируса остава без работа. Оттогава тримата са принудени да се издържат с обезщетението на Десислава – 508 лева. Помощта от „ИРИС“ чрез „Обществения дарителски фонд за Варна“ помага на семейството да оцелее в този труден момент.