„КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в Гълъбово

01.03.2021 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в гр. Гълъбово. Безвъзмездната помощ е на стойност 152 000 лева и е част от споразумението за социално сътрудничество между електроцентралата и общината.

Ремонтът обхваща площ от над 2500 кв. м., на която е оформена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки на открито. В двора са поставени нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със специализирани уреди за раздвижване, както и зони по интереси – с каменни маси за шах и табла и билкова градина. Те ще помогнат на 40-те самотни възрастни хора, които живеят постоянно в дома, да се чувстват по-добре и да имат по-пълноценна почивка.

Домът за възрастни хора в Гълъбово отваря врати преди 14 години в сградата на бивша детска градина и оттогава приютява 40 възрастни хора, останали без близки. Външните площи на институцията, които вече са осъвременени и облагородени, ще дадат възможност на пребиваващите за повече разходки и упражнения на открито.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата централа. През последните години компанията инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.