Avon дарява за кампания срещу насилието над жени

01.12.2021 | Новини

По повод 25 ноември, Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените, Avon България дарява 10 000 лева за кампанията „Невидимата първа линия“ на Български фонд за жените.

Средствата ще бъдат насочени към кризисните и консултативни центрове в цялата страна, които помагат на пострадалите от домашно насилие жени и техните деца и им осигуряват временен подслон, психологическа и юридическа подкрепа, хуманитарна помощ и най-необходимото за започване на нов живот. Сред нуждите, които кризисните и консултативни центрове посочват са: средства за адвокатски услуги и представителство на пострадалите в съда, издаване на заповеди за защита, съдебен лекар и др., средства за допълнителни часове работа на психолози и терапевти, поради увеличения брой случаи и тяхната по-голяма тежест, подобряване на битовите условия и неотложни ремонти в Кризисните центрове, закупуване на средства за дезинфекция и лични предпазни средства, свързани с овладяването на COVID-19, покриване на тестовете за коронавирус на новонастанените в кризисните центрове, осигуряване на храна, дрехи, лекарства, такси за медицински услуги и др.

Партньорството на Avon България и Български фонд за жените продължава повече от 10 години. През 2020 г. Avon България дари и голямо количество дезинфектанти и продукти за лична хигиена, които Български фонд за жените разпредели към кризисните и консултативни центрове в цялата страна, за да бъдат в помощ на пострадалите от домашно насилие и професионалистите, които им помагат.