„Аурубис България“ дари термо дисплеи на общински училища

15.02.2021 | Новини

„Аурубис България“ дари седем термо дисплеи на началните и средни общински училища в Пирдоп и Златица. Така компанията подпомага процеса на контрол и превенция срещу разпространението на COVID-19, което е от особена важност за присъственото провеждане на учебния процес.

„Аурубис България“ работи в тясно сътрудничество с училищата и детските градини в региона. По партньорските програми с общините Златица и Пирдоп за 2020-2021 година в сферата на образованието компанията е дарила над 185 000 лева за реализиране на образователни проекти. Сред тях са нова тревна настилка на спортно игрище и съфинансиране за изграждане на училищна STEM среда в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Златица; нова ограда в СУ „Саво Савов“ в Пирдоп; нова дограма на цялата сграда на ДГ „Слънце“ в Златица; обучение на преподаватели за работа с електронни платформи; закупуване на компютърна техника и интерактивна дъска в ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп. Работи се по реализацията на още мащабни проекти в сферата на образованието.

През трудната 2020 г. „Аурубис България“ финансира и редица допълнителни проекти в образователните институции в региона, извън партньорските си програми с общините. Такива са например монтирането на термо дисплеи в четири общински училища и на сешоари за ръце в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Златица, издаване на образователни материали, закупуване на компютърна техника, закупуване на училищно оборудване, абонаменти за образователни платформи и други. Общата допълнителна сума надхвърля 60 000 лева.