A1 удвои даренията от служителите си през 2020 г.

11.02.2021 | Новини

А1 добави 40 000 лв. към дарените от служителите на компанията 40 000 лв. през 2020 г. Със събраните 80 000 лв. са подкрепени девет различни каузи в полза на деца, хора в неравностойно положение и животни в беда.

Телекомуникационният оператор подкрепя дарителството по ведомост от 2003 г. То е възможност за служителите да даряват ежемесечно и без усилия сума по избор за различни каузи, като за целта подписват еднократно договор за дарение. Той се сключва с фондация BCause, която организира програмата и е партньор на А1 в инициативата.

Всеки месец посочените суми се превеждат към фондацията, а екипът на BCause разпределя даренията към избраните каузи. Служителите могат да избират от девет различни каузи, а сумата, с която да ги подкрепят, зависи изцяло от волята за благотворителност на всеки служител и може да бъде променяна по негово усмотрение.

През 2020 г. над 270 служители на А1 са участвали в инициативата. Освен че са дарили лични средства, много служители са се включили и в различни доброволчески акции.

През февруари м.г. е организирана „Вечер с кауза: настолни игри в офиса“ в подкрепа на фондация „Заедно в час“. Чрез инициативата компанията дари средства за обучението на трима учители в страната, които подкрепят стотици деца в тяхното личностно израстване и образование.

През есента на 2020 г. служители на компанията са помогнали за почистването на два центъра за деца и младежи с увреждания – терапевтичен център „Малала“ в кв. Гео Милев и дневен център „Св. Врач“ в ж.к. Сердика. А в края на октомври екипи на А1 и техните семейства са се включили в засаждането на дръвчета върху бившето сметище в Суходол – част от инициативата на Столична община „Новата гора на София“.

През ноември служители на А1 са участвали и в традиционната инициатива за кръводаряване – част от кампанията на Националния център по трансфузионна хематология.

Традиционните вътрешни благотворителни базари на А1 през 2020 година са организирани онлайн заради ситуацията в страната. По време на Великденския базар чрез пазаруване или наддаване на търг за разнообразни артикули служителите са събрали 3800 лева. Сумата е дарена на стипендиантската програма „Готови за успех“ за повече отличници от уязвими семейства. По време на Коледния базар на същия принцип служителите са събрали близо 4800 лева, които са дарени на белодробната болница „Света София“ за закупуването на апарати за дезинфекция на въздуха в помощ на борбата срещу COVID-19.

Дарителските инициативи на А1 за борбата с коронавируса продължиха през цялата 2020 г., като включваха дихателни апарати, антигенни тестове за диагностициране на пациенти, финансиране на привличането на доброволци за работа в COVID- отделенията и други.