ОББ и Mastercard дариха средства на осем болници

12.07.2020 | Новини

Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard дариха безвъзмездно близо 120 000 лв. на осем болници в страната за борбата с пандемията от COVID-19. Средствата са събрани от две инициативи, проведени през април, и бяха разпределени между болнични заведения, ангажирани в лечението на коронавирус в Благоевград, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Видин, Русе и Варна.

В началото на извънредното положение ОББ и Mastercard направиха дарение от 200 000 лв. на Военно-медицинска академия за модернизиране на специализираната лаборатория, в която се извършваха голяма част от тестовете за коронавируса. Като следваща стъпка двете компании решиха да помогнат на големите болници в цялата страна.

В периода 1-30 април 2020 г. ОББ реши да дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл с цел да насърчи повече хора да останат по домовете си и да извършват основни банкови операции от къщи като алтернатива на посещението в банков клон.

Като допълнителна мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус, ОББ и Mastercard обявиха съвместна инициатива. Отново през целия месец април всяка транзакция, извършена с карта Mastercard, издадена от ОББ, добавяше средства към общата сума на дарението.

От двете инициативи бяха събрани общо 117 351.65 лв.