Срещу COVID-19: Vivacom продължава да дарява за българските медици

10.05.2020 | Актуално, Новини

Vivacom ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на три болници в България, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19. По-рано компанията обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаментни услуги през април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.

Дарение от 100 000 лв. ще получи УМБАЛ „Св. Анна“, за да закупи модерен дезинфекциращ робот, който се движи автономно и използва иновативна система за почистване „dry fog”.

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен ще получи 100 000 лв., които да послужат за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията.

Същата сума ще получи и МБАЛ – Благоевград. Средствата ще бъдат използвани за снабдяване с медицински материали, апаратура и консумативи за екипите, които се борят на първа линия с епидемията.

Компанията е партньор в поддръжката на информационна линия в помощ на пациентите с хронични заболявания, създадена от Националната пациентска организация. Телекомът обезпечи обажданията да са безплатни в периода на извънредното положение, а платформата за обслужване на линията се предоставя в партньорство с CallFlow. Лекари-доброволци от различни специалности консултират безплатно на телефон 0800 14 515 в работни дни, между 9.00 и 18.00 ч.