Фондация „Елизабет Костова“ събира творби, писани в усамотение

14.04.2020 | Новини

Заради кризата с коронавируса фондация „Елизабет Костова“ за първи път от 13 години насам промени формата на традиционните си Созополски семинари по творческо писане. Те трябваше да се проведат от 29 до 31 май т.г. в Созопол с допълнителна програма на 1 юни в Ямбол и на 2 и 3 юни в София. Крайният срок за кандидатстване беше 16 март.

На 20 март фондацията покани участниците в Созополските семинари да се включат в инициативата „Сами заедно“. Тя събира литературни произведения, написани в усамотение в къщи по време на карантината.

„Обърнахме се към писатели от пет различни континента да погледнат през прозорците на своите кабинети – буквално и метафорично, и да споделят литературното си въображение. Снимката от всеки писателски прозорец служи като вход към литературното произведение, предоставено в отговор на поканата ни“, пишат от фондацията.

Проектът ще завърши на 28 май и ще представи последователно по четири текста наведнъж по реда на получаването им и на езика, на който са предоставени от авторите.