„КонтурГлобал Марица Изток 3“ вложи 130 хил. лв. в общински проекти

09.10.2020 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  инвестира повече от 130 000 лева в обновяване и строеж на четири обекта с важно обществено значение в селата Обручище и Медникарово. Проектите са част от споразумението на компанията за социално сътрудничество с община Гълъбово.

В село Обручище бяха изградени детска площадка и фитнес на открито. Площадката е съобразена с най-високите стандарти за безопасност и сигурност на малчуганите. Ремонтът включва поставяне на модерни люлки, пързалки и беседки, както и на специални ударопоглъщащи съоръжения. Фитнесът е със свободев достъп и е снабден с всички необходими уреди за тренировка на открито – халки, лостове за набиране, съоръжения за натоварване на различни мускулни групи.

В село Медникарово беше изградена нова автобусна спирка. Подходящо изолирана,  тя дава възможност на жителите на селото спокойно да чакат там и при лошо време. Като част от социалните си проекти „КонтурГлобал“ обнови и кухненския бокс към ритуалната зала на селото.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е  сред големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата централа. През последните години  дружеството инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.

Видео за реализираните социални проекти на компанията, може да намерите ТУК.