Срещу COVID-19: А1 дари 1000 антигенни теста на УМБАЛ „Света Екатерина“

24.11.2020 | Новини

А1 продължава дарителската си кампания за справяне с COVID-19, като предостави  1000 теста на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София.  Тестовете са от типа „бърз комбиниран антигенен тест“, като в комплектите са включени тампони за вземане на проби. Това е второто поредно дарение на бързи тестове, направено от А1, като преди това над 3300 бройки получи и Военно-медицинска академия.

Както и в досегашните дарения на телекома, изборът на бързите тестове е предварително съгласуван с ръководството на болницата и здравните власти в България.

Освен с тестове, А1 се ангажира и с финансова подкрепа на редица лечебни заведения, като по-рано този месец подпомогна столичните УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛ „Св. Анна“. Компанията дари средства на трите лечебни заведения, за да мотивират доброволци – лекари, медици и санитари, да се присъединят към колегите си в COVID отделенията на болниците в следващите месеци, които се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията.