Дневен център „Светове“ празнува рожден ден

09.07.2019 | Календар, Новини

Фондация „Светът на Мария“ е подготвила различни събития на 15 и 16 юли 2019 г. 

Дневен център „Светове“ за хора с ментални увреждания към фондация „Светът на Мария“ става на шест години. Потребители и гости ще празнуват заедно на 16 юли 2019 г. от 17 часа. В програмата на събитието е включено представяне на дейностите в центъра през последната година. Самите участници в тях ще споделят впечатленията си за програмите, обучението в трудови умения и включването в адаптирана заетост, ще разкажат за инициативите за самозастъпничество и приобщаване към културния живот на общността.

Гостите ще могат да се насладят на обновеното кетъринг меню на Bon Appétit от „Светът на Мария“. Ще бъде представена дейността на социалното предприятие, което цели да предостави възможност на лица в уязвимо положение да развиват своите професионални умения, свързани с приготвянето на храна, обслужване и осигуряване на кетъринг за различни поводи и събития.

Всички, желаещи да надникнат в ателиетата на „Светове“ могат да го направят на 16 юли от 16 часа, когато ще могат да се насладят на ароматно кафе и прясно изцедена цитронада в Защитеното кафене.

За децата и техните родители са организирани две творчески работилници, които ще се проведат на 15 юли 2019 г. от 10:30 до 11:30 часа и от 16:00 до 17:30 часа. Децата ще имат възможност да рисуват цветни камъчета и зайчета, да направят значки и картички, а техни помощници ще бъдат потребителите на Дневен център „Светове“.