Пощенска банка учи децата на финансова грамотност

02.04.2019 | Новини

За трета поредна година Пощенска банка се включи в Европейската седмица на парите с цел повишаване на финансовата грамотност сред младите хора. Служители на банката проведоха повече от 25 открити уроци в над 10 града в страната.

Пред ученици от 3-и до 12-и клас те разказаха интересни моменти от историята на парите, обясниха начините за спестяване, различните банкови продукти и най-често срещаните киберизмами. Банковите специалисти отговориха и на многобройни въпроси за различните депозити и кредити, електронните пари, покупките през интернет и сигурността на разплащанията. Пред гимназисти от икономически училища и паралелки те говориха също за необходимите качества за успешна реализация в банковия сектор.

Експерти от Пощенска банка влязоха в училища в София, Бургас, Пловдив, Варна, Ямбол, Сливен, Шумен, Айтос, Благоевград, Перник и др.

Европейска седмица на парите се проведе от 25 до 29 март в над 30 държави по инициатива на Европейската банкова федерация. В нашата страна я подкрепи Асоциацията на банките в България (АББ). Чрез различни събития за деца и младежи кампанията цели да повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност.