Членове на БДФ със социални награди в конкурса на B2B Media

11.07.2019 | Новини

ОББ грабна първото място за CSR проект с кауза в петото издание на Годишните награди на B2B Media. През есента на 2018 г. групата организира символичен поход до Луната и за всеки изминат километър със спортни активности служители и техните приятели печелеха средства за благородни каузи. Така километър по километър сумата стигна близо 150 000 лв.

ОББ си тръгна от церемонията по награждаването с общо девет отличия в различни категории и с голямата награда за 2019 г., която подели с Evrotrust Technologies JSC.

„Лидл България“ получи две социални отличия от B2B Media. Инициатива „Ти и Лидл за по-добър живот“ взе първо място в категория „Социално-отговорна кампания на годината“, а проектът „Lidl Неделя в Музейко“ бе отличен с първа награда в категория „Социален проект“.

Чрез инициативата „Ти и Лидл за по-добър живот“ компанията подкрепя социално значими проекти на граждански организации в цялата страна и има за цел да помага на хората в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен на живот, като финансира проекти в четири области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. До момента са реализирани две издания на инициативата, в резултат на които 51 проекта в 27 населени места в цялата страната са получили общо финансиране от над 390 000 лв. В момента тече подбор на проекти, които ще бъдат финансирани в третото издание на инициативата.

„Lidl Неделя в Музейко“ е съвместна инициатива на „Лидл България“ и детски научен център „Музейко“, благодарение на която всяка втора неделя от месеца деца и родители посещаваха центъра на символичната цена от 2 лева. Така „Lidl Неделя в Музейко“ даде възможност необятният свят на науката да бъде още по-достъпен за малки и големи. Съвместната инициатива е част от програмата „Lidl за твоето дете“, която включва серия от активности в три основни области: здравословно и балансирано хранене, активен начин на живот и образование и развитие на талантите. След 2 години активна дейност в детския научен център „Музейко“ инициативата предстои да тръгне на обиколка из България, за да направи още по-достъпни знанията за децата из цялата страна.

IT компанията ТехноЛогика спечели две награди – първо място в категорията „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“ и трето място за социален проект. И двете отличия са за интерактивния детски център TechnoMagicLand, който неотдавна стана на една година.

Пощенска банка получи приза за образователна иновация, а УниКредит Булбанк беше отличена в категорията „Благотворителна инициатива“.

Конкурсът на B2B Media се провежда за пета поредна година и цели да отличи най-иновативните компании, най-креативните пространства, както и социално-отговорните кампании, използващи иновативното мислене за постигане на значими резултати.