Започна третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

14.05.2019 | Календар, Новини

От 13 май до 10 юни т.г.  „Лидл България“ ще дарява по 3 стотинки от всеки касов бон за обществено значими проекти.

Това е третото издание на най-голямата социалноотговорна инициатива на компанията „Ти и Lidl за по-добър живот“. Партньори на инициативата са фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Граждански организации от цялата страна могат да кандидатстват за подкрепа на своя инициатива до 30 юни 2019 г. в следните четири области: образование, околна среда, култура и историческо наследство, активен начин на живот. Максималният размер на финансиране е 10 000 лв.

Пълната информация за подаване на кандидатурите е публикувана на www.lidl.bg/ti.

С над 390 000 лв. дарен фонд до момента „Лидл България“ финансира 51 проекта в 27 населени места в страната. Сред тях има такива за дигитализиране на музеи, изграждане на пространства за спорт и активен начин на живот, развиване на умения за предприемачество и комуникация, изграждане на разбиране и толерантност към уязвими групи от обществото и други.

Всички подкрепени до сега инициативи са събрани в специален пътеводител, който беше раздаден при старта на третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“. Така Lidl лично благодари на част от своите клиенти, които имат ключов принос за събирането на парите за този фонд.