Изложбата „Благобектив 2018“ гостува в „Мелън“

08.01.2019 | Календар, Новини

Трите фотоистории, отличени през 2018 г. в единствената грантова програма за фотография у нас „Благотворителността през обектива“, вече имат първия си корпоративен домакин – софтуерната компания „Мелън“. „През миналата година заради нарастващия ни екип от програмисти преместихме софийския си офис на ново, по-просторно място. За да вдъхнем повече живот – и то по смислен начин – в един от големите ни коридори, решихме да го превърнем в изложбено пространство. Много се зарадвахме, като видяхме победителите в изложбата „Благотворителността през обектива“, която познаваме и от предишни години. Единодушно решихме да поканим последователно и трите й части да ни гостуват“, обясни Николета Попкостадинова, мениджър „Маркетинг и комуникации“ в „Мелън“.

От вчера в новия офис на фирмата са подредени 15-те фотоса на Борислав Трошев под названието „Виж това или историята на кучето водач“. Те разказват за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Снимките са запечатали моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

Борислав Трошев разказва за първия си контакт с бъдещите кучета водачи на слепи.

Фотографиите ще останат в „Мелън“ до края на този месец. В рамките на изложбата на 15 януари т.г. в компанията ще гостуват представители на „Очи на четири лапи“, които ще разкажат повече за своята кауза.

През февруари служителите на фирмата ще видят фотопроекта на Добрин Кашавелов „Вода за хаир“, който представя бай Манчо – човек, посветил живота си на търсенето на вода и изграждането на чешми. Фотоисторията на Тихомира Методиева за доброволците-спасители „Калени в огън“ ще гостува в „Мелън“ през март.

Всичките три наградени проекта от конкурса „Благотворителността през обектива“ през 2018 г. се представиха пред широката публика в столичната галерия „Синтезис“ от 26 ноември до края 22 декември м.г. Изложбата беше закрита със среща с авторите на представените фотографии, които разказаха интересни истории за своите герои.