Конкурсът „Най-голям корпоративен дарител“ набира номинации до 1 октомври 2019 г.

02.09.2019 | Новини

Седемчленно жури в обновен състав ще оценява кандидатурите

През тази есен Български дарителски форум (БДФ) за четиринадесета поредна година ще отличи най-големите корпоративни дарители, най-щедрите, иновативни и устойчиви дарителски програми в България. Номинации за участие в конкурса за наградите „Най-голям корпоративен дарител“ се приемат до 1 октомври т.г.

Като обединение на големите дарители в нашата страна БДФ има мисия да насърчава филантропията и отговорното дарителство. Ето защо от 2006 г. насам форумът всяка година организира конкурса „Най-голям корпоративен дарител“. Чрез него той популяризира добрите практики и отличава компаниите с най-устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в България.

Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за личност с особен принос за развитие на дарителството в България и за най-сполучливо партньорство между компания и неправителствена организация. Всички условия за участие и насоки за кандидатстване можете да видите ТУК.

За обработката, проверката и оценката на кандидатурите БДФ използва методологията на европейския конкурс „Най-голям корпоративен дарител”, разработена в рамките на проект CEENERGI и прилагана в Централна и Източна Европа от дарителските форуми в Чехия, Словакия и Полша. Данните в количествените категории се верифицират от „Делойт България“. Победителят в категорията за партньорство се избира с гласуване от членовете на БДФ, а наградата за личностен принос се присъжда от Управителния съвет на БДФ по предложение на членовете на форума. Номинациите в качествените категории на конкурса се оценяват от жури с участието на авторитетни и обществено ангажирани експерти.

През тази година седемчленното жури има двама нови членове. Това са Геновева Петрова – управител на агенция „Алфа рисърч“, и Дарина Георгиева  – изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Те ще оценяват кандидатурите в качествените категории заедно с досегашните членове на журито Габриела Маринова – заместник-изпълнителен директор на Българския форум на бизнес лидерите, Георги Симеонов – директор „Данъци“ в „Делойт България“, Десислава Тальокова – изпълнителен директор на фондация „Америка за България”, Максим Майер – редакционен директор и главен редактор на сп. „Мениджър”, и Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

По традиция домакин на церемонията за награждаване на победителите в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ е Президентът на Република България. Тази година събитието ще се състои отново в сградата на президентската администрация на 21 ноември.

Български дарителски форум ще връчи награди на компании, които подкрепят общественозначими каузи в България в общо девет категории:

** Най-голям обем финансови дарения

** Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги)

** Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите

** Най-щедър дарител

** Най-добра дарителска програма

** Най-добра програма на малко и средно предприятие

** Най-добра дарителска програма на местен дарител

** Най-устойчива дарителска програма

** Най-сполучливо партньорство.

Номинации и самономинации за конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ се приемат до 17 часа на 1 октомври 2019 г. Формуляр за кандидатстване може да бъде свален от сайта на БДФ. Попълненият формуляр и необходимите приложения трябва да бъдат изпратени на ел. поща: gro.a1721683590iragl1721683590ubfd@1721683590avonu1721683590apa1721683590  или на пощенски адрес:

Български дарителски форум

ул. „Леонардо да Винчи“ 4Б, ет. 2

гр. София 1124

Кои компании бяха отличени през 2018 г. можете да видите ТУК.

Конкурсът се осъществява с медийното партньорство на Информационния портал на НПО в България, Дарик радио, сп. „Мениджър“, Клуб Z, и Инвестор медиа груп.